Valmarin

Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi kehomme tarvitsee Valmarinia?

Valmarin tasapainottaa ruokavalion ja elämäntilanteen aiheuttamaa kehon happamuutta tehostamalla kudoshengitystä.

Suurin osa ruoka-aineista nostaa kehon happamuutta. Samoin tekevät fyysinen rasitus, paasto, stressi, dieetit, alkoholi, tupakointi. Kudosten liika happamuus hidastaa elimistön toimintaa, johtaa ennenaikaiseen vanhenemiseen, häiriintyneeseen vatsantoimintaan, luuston ja sidekudosten heikkenemiseen. Suuri osa tavallisista vaivoista päänsärystä ruoansulatukseen tai näppylöistä väsymykseen johtuvat usein elimistön liiasta happamuudesta. Happamuus poistuu kudoshengityksellä, joka on mahdollinen vain kun kudosnesteet ovat lievästi emäksisiä. Keho tuottaa emästä vain rajoitetusti.
Tarvitaan Valmarin-sitraattiliuoksen tuoma emäslisä kehon avuksi!

Ihmisen ruuansulatus on ajalta, jolloin ravinto saatiin suoraan luonnosta. Nyt Ravinnon koostumus on muuttunut, mutta elimistöään ihminen ei ole voinut muuttaa.

Ruokamme sisältää runsaasti kehon happamuutta lisääviä tekijöitä. Valmarin edistää kehon terveydelle edullisen happo-emästasapainon saavuttamista vähentämällä kudosten happamuutta. Valmarin-sitraattiliuos on arvokas jokapäiväinen ravinnon täydentäjä ja tasapainottaja.

Valmarin edistää kalsiumin imeytymistä.

Katso myös:

Miten Valmarin auttaa urheilijaa ja kuntoilijaa?

Valmarin mahdollistaa urheilijoiden proteiini- ja hiilihydraattipitoisen ravinnon "tankkaamisen", koska se edistää ruoansulatusta sekä helpottaa vatsan toimintaa.

Valmarin toimii palauttajana urheilusuorituksen jälkeen, sillä se kiihdyttää happaman kuonan poistumista.

Miten Valmarin auttaa laihduttajaa?

Kun vähennämme ruuan määrää, hidastuu samalla aineenvaihdunta, kun keho pyrkii pitämään kiinni vararavinnosta. Valmarin ylläpitää tehokasta aineenvaihduntaa myös laihdutettaessa. Valmarinin ansiosta elimistö poistaa itsestään kuonaa ja rasvaa tehokkaammin. Valmarin myös lievittää ruokavalion muutoksen aiheuttamia laihduttamisen alkuoireita. Valmarin vähentää nälän tunnetta sekä makeannälkää. Valmarin saa olon tuntumaan paremmalta. Myös ilo ja mielihyvä edistävät laihtumista!

Usein ruokavalion muutos ei yksin riitä:

Elimistöön kertyneet happamat aineenvaihdunnan kuona-aineet saadaan poistettua vain hyvin tiukalla ruokavaliolla. Nykyään jopa erikoisruokavaliot aiheuttavat kehon happamuutta.

Tuttuja oireita paastossa ja ruokavalion muutoksessa:

Alkuvaiheessa, kun elimistön emäspitoisuus lisääntyy ja happoylijäämä, kuona sekä rasva lähtevät liikkeelle, saattaa ilmetä mm. väsymystä tai päänsärkyä. Muutoksesta selviytyminen vaatii kovaa sisua ja lujaa tahdonvoimaa.

Palaaminen takaisin entiseen ruokavalioon auttaa alkuoireisiin vain hetkellisesti sekä lopettaa happamien aineiden poistumisen, jolloin elimistön happamoituminen alkaa uudelleen. Laihduttaminen vaikeutuu. Valmarin lievittää paranemiskriisiä.

Koska elimistön kyky muodostaa emästä on rajallinen, voit elimistön emäspitoisuuden lisäämiseksi ottaa avuksi Valmarin-sitraattiliuoksen.

Valmarin saa aikaan hyvän olon sekä fyysisesti että psyykkisesti.

Katso myös:

Mitä ovat happo-emästasapaino ja kudoshengitys?

Happo-emästasapaino on happaman ja emäksisen tilan tasapaino elimistössä. Ruoka-aineet muuttuvat palaessaan joko happamiksi, emäksisiksi tai parhaimmassa tapauksessa neutraaleiksi palamistuotteiksi. Tavallisimmin kehon palamisjätteet ovat happamia ja kehon tila yleensä toivottua happamampi.

Kehon aineenvaihdunta pyrkii kudoshengityksellä kohti happo-emästasapainoa. Kudoshengitys, elintoiminnan perustapahtuma, on mahdollinen vain, kun kudosnesteet ovat lievästi emäksisiä. Ihmisen elimistö on kemiallinen laboratorio, joka ylläpitää happo-emästasapainoa. Kun veri muuttuu liian happamaksi, elimistö joutuu uhraamaan happamuuden neutraloimiseksi kivennäisaineitaan kalsiumia, kaliumia, natriumia, rautaa ja magnesiumia.

pH-arvoja

Veri: Asiantuntijoiden mielestä terveen ihmisen veren tulee olla mieluummin emäksinen kuin hapan. Normaali valtimoveren happamuus vaihtelee vain sadasosan pH-yksiköiden välillä 7.35-7.45. Se on emäksisempää kuin solunesteemme.

Solunesteet ovat melko happamia. Niiden pH on noin 5.

Vatsalaukun pH on 1-1,5. Hyvin hapan.

Katso myös:

Mikä aiheuttaa kehon happamuutta?

Happamuutta lisäävä ravinto

Nykyinen ravintomme jopa monet erityisruokavaliot koostuvat ravintoaineista, jotka tuottavat ensisijaisesti happamia aineenvaihdunnan lopputuotteita. Elimistön happo-emästasapainoon voidaan voimakkaimmin vaikuttaa ravitsemuksella.

Muita happamuuden lisääjiä

Fyysinen rasitus, paasto, stressi, dieetti, alkoholin runsas käyttö tai tupakointi lisäävät elimistön happamuutta. Normaalin aineenvaihdunnan kuona-aineet ovat happamia.

Aineenvaihdunnan edistäminen emäksisyyttä lisäävällä Valmarin -sitraattiliuoksella nopeuttaa kuona-aineiden poistamista.

Katso myös:

Mitä kehon liika happamuus aiheuttaa?

Huom: Valmarin sammuttaa närästyksen nopeasti!
Närästys on yksi yleisimmistä stressioireista.

Kehon liika happamuus hidastaa elimistön toimintaa, joka johtaa ennenaikaiseen vanhenemiseen: mm. aineenvaihdunta sekä vatsantoiminta häiriintyvät ja luuston sekä sidekudoksen kunto heikkenee (esim. ateroskleroosi ja osteoporoosi). Suurin osa ihmisen arkisista vaivoista päänsärystä ruuansulatukseen ja näppylöistä väsymykseen saattaa johtua elimistön happamuudesta.

Valmarinin tärkein tehtävä on kudoshengityksen tehokas edistäminen. Valmarin on hyvä apu, kun haluat ehkäistä osteoporoosia, luuston haurastumista.

Katso myös:

Mikä ruoka vähentää, mikä lisää kehon happamuutta?

Elimistön happo-emästasapainoon voidaan voimakkaimmin vaikuttaa ravinnolla. Toimiakseen normaalisti elimistö tarvitsee sekä happo- että emäspitoista ravintoa mahdollisimman oikeassa suhteessa. Päivittäisen ravintomme tulisi sisältää seitsemän kertaa enemmän emäksiä kuin happoja muodostavia ruoka-aineita.

Kaikki happaman makuiset ruoka-aineet eivät lisää kehon happamuutta. Esimerkiksi sitrushedelmät tuottavat emästä.

Happamuutta vähentävät:

Nopeasti palavat ruoka-aineet: vihannekset, hedelmät, juurekset ja marjat tuottavat emäksiä (poikkeuksena puolukka). Ne rauhoittavat, puhdistavat ja ravitsevat elimistöä.

Happamuutta lisäävät:

Hitaasti palavat ruoka-aineet: kaikki eläin- ja kasvisvalkuaista sisältävät ruoka-aineet sekä viljatuotteet. Elimistö kuluttaa kivennäisaineita tasapainoittamiseen.

Emäsrosvot:

Palamistulokseltaan neutraaleja, mutta elimistöön jouduttuaan emäsvarastoja voimakkaasti verottavia ruoka-aineita eli emäsrosvoja ovat puhdistettu sokeri, puhdistettu valkoinen vehnä sekä kovetetut rasvat.

Katso myös: