Valmarin på svenska

Får din ämnesomsättning i balans!

Citratlösningen Valmarin rättar till kroppens syra-basbalans och har en välgörande inverkan på livsfunktionerna.

  • Rättar snabbt till halsbränna och sur mage
  • Ger effektivare viktminskning
  • Verkar välgörande på trög mage
  • Lindrar stressymtom
  • Bidrar till kroppens återhämtning efter ett hårt träningspass.

Valmarin hjälper din kropp avlägsna slaggämnen och fett samt får sportare och konditionsidrottare att återhämta sig snabbare efter kroppsansträngning.

Skål för hälsan!

Rättar till kroppens syra/basbalans och befrämjar vävnadernas naturliga ämnesomsättning.2 – 4 gånger per dag.

Blanda en matsked (ca 15 ml) Valmarin i till exempel vatten eller juice. Du kan använda Valmarin så ofta och så mycket du tycker att du behöver. Det finns ingen risk för överdosering. Valmarin är laktosfritt och innehåller varken socker eller sötningsmedel. Valmarin är en naturlig och trygg, helt finsk produkt.

Hjälp vid halsbränna och trög mage

Valmarin sätter snabbt stopp för halsbränna. Det stimulerar också magens naturliga funktion och får dig att känna dig bättre när stressen gör sig påmind i magen. Laktosfritt, sockerfritt och osötat Valmarin passar även människor med specialdiet.

Valmarin är tryggt att använda

Valmarin passar för alla åldrar, och har inte konstaterats ha några biverkningar. Valmarin kan också användas under graviditet och amning. Valmarin har inte konstaterats inverka på effekten hos läkemedel. Man rekommenderar dock att Valmarin används tidigast ca 2 timmar efter intag av läkemedel.

Valmarin har god hållbarhet

Valmarin innehåller mineralämnen som bevaras oförändrade under lång tid.

Den balanserande citratlösningen Valmarin är ett värdefullt kosttillskott för dagligt bruk.

Även dagens hälsosamma kost har en tendens att höja syrabelastningen i kroppen. Fysisk ansträngning, fasta, stress, olika dieter, alkohol och tobaksrökning har samma effekt.

Syran avlägsnas på naturlig väg genom vävnadernas ämnesomsättning, som bara är möjlig om vävnadsvätskorna är svagt basiska. Kroppen förmår inte att producera tillräcklig mängd bas i vävnadsvätskorna för hantering av dagens syrabelastning.

Valmarin är ett enkelt och tryggt sätt att höja kroppens basiska nivå. Valmarin hjälper även kroppen att absorbera kalcium.

En för hög surhetsgrad i vävnaderna bromsar upp kroppens funktioner, leder till för tidigt åldrande, störningar i tarmens funktion, försvagning av benstomme och bindvävnader samt många andra problem som förorsakas av surhet.

För konditionsidrott och sport

Valmarin underlättar återhämtningen efter en idrottsprestation genom att hjälpa kroppen avlägsna sura slaggämnen. Valmarin gör det möjligt för idrottare att tanka protein- och kolhydrathaltiga näringsämnen genom att befrämja matsmältningen och underlätta tarmens funktion.

För viktkontroll

Valmarin ger effektiv ämnesomsättning också i samband med bantning, då kroppen bromsar upp ämnesomsättningen och tar vara på reservnäringen. Valmarin hjälper kroppen avlägsna slaggämnen och fett. Valmarin lindrar de första symtomen på ändrade kostvanor, minskar hungerkänslor och suget efter sötsaker. Även gott humör och en känsla av välbehag gör det lättare att gå ned i vikt.

Vad minskar - vad ökar kroppens surhetsgrad?

Vår dagliga kost borde innehålla ämnen som bildar sju gånger mera baser än syror.

Surhetsgraden sänks av ämnen som förbränns snabbt: grönsaker, frukt, rotfrukter och bär. Surhetsgraden höjs av ämnen som förbränns långsamt: alla födoämnen som innehåller äggviteämnen från djur- och växtriket samt spannmålsprodukter.

Förbränningen av en engångsdos Valmarin (ca 15 ml) producerar 31 gånger mera baser än syror. Detta motsvarar till exempel ett kilogram kålrot eller jordgubbar.

Syra/basvärden (per 100 g) i olika livsmedel

100 g av ett livsmedel producerar vid förbränning den mängd bas/syra som anges i tabellen (uttryckt i enheter jämfört med neutral nivå).

Basproducerande 

Valmarin (15 ml) + 31
Apelsin  + 10
Morot  + 8
Banan  + 6
Blåbär  + 4
Kål  + 4
Potato  + 4
Kålrot  + 3
Jordgubbar   + 3
Mjölk  + 3

Syraproducerande 

Lingon  - 5
Havregryn  - 15
Rågmjöl - 16
Saltsill  - 17
Emmentalost  - 17
Ägg  - 20
Fårkött  - 20
Nötkött  - 24
Vetemjöl  - 30

Må bättre med Valmarin – sedan 1938!

Tillverkare:

VALMARIN OY

Box: 65
FI-02321 Esbo
Finland

Tfn: +358 20 749 7280
valmarin@valmarin.fi

Valmarins sammansättning

Vatten  72.707 %
Natriumcitrat  20.33 %
Citronsyra  5.57 %
Etanol  1.00 %
Kaliumklorid   0.28 %
Kalciumklorid  0.05 %
Magnesiumklorid  0.05 %
Ferroglukonat  0.014 %
Manganklorid  0.009 %

En matsked Valmarin i ett glas kallt vatten!